Tuesday, June 29, 2010

Skulearbeid.....

Her går dagen ikkje heilt som planlagt men slik kan det gå...

Hadde for ein gangs skyld kommet meg på skulen for å jobbe med master oppgaven min.. som går veldig seint for å sei det slik. Men denne gangen var det ikkje eg som var grunn til fokusen blei skifte.

På telefon med mamma i norge har vi na samarbeided på msn chat og fått bestilt alle hotelrom som trengst for turen rundt Dublin. Og eg får vere med på alt.... jippi... får i alle fall sjå litt av Irland etter og ha bodd her snart eit år...

Det har ikkje blitt gjort noe serlig handarbeid i det siste heller... og blir nokk ikkje dei neste dagane heller. for i morga blir det ein 4 dagers tur til Pisa, Italia... gleder meg veldig.. kommer til å bli ein fin tur og gjere noke anna.

Så i morga blir det pakking av koferten sida vi ikkje reiser for på kvelden...

Vel får vel komme meg tilbake til å leite etter artilcer om trasnport og distribution problemer i Norge...

Have a pleasant day

Marta...

Saturday, June 26, 2010

Kakebaking i Sydney


Når ein tilbringer 3 år i Sydney, Australia blir det noen som må gjerest selv. Her vil eg vise noe av mine bake kunskaper som blei produsert der nede :)

Denne kaken er på bestillinge av ein 25 års dag til ei veninne. Det var mitt første forsøk på firkløverkake og resultate blei ganske så bra selv om firkløveren blei hjemmelaget.
Det mest spesielle med denne var kjøreturel til selskape.. med tjukt lag vaniljekrem om ikkje noe som haldt det fast blei det ein halvtimes spenningsfull kjøretur der nedbremsing blei uført med gjevne mellomrom for å rette opp kaken. Den ente ikkje i noe fang i alle fall og spist blei den og :)


Samme kor vi befinner oss i verden så er vi nordmen glade når det er nasjonal dagen. Denne kaken blei laget til ein felles 17 mai brunch feiring og som sakt må vi hylles landet. Det er ein sjokoladekake som er pyntet med farget kokkosmasser.


Her er eit forsøk på min forste Daim is kake.. Denne blei laget til bursdagen til Paul og blei meget vellykket.. det er ein av mine favoritt kaker. Den er pyntet med daim


Have a pleasant day

Marta...

Hekla Teppe

Dette beby teppe eller helseteppe har blit laget av beby garn av krem kvit farge.

Mønster til dette teppet er i grunn mønster til kantstykke som kan syest på duker. så mønster er orginalt bare ein rute breit. I laging av dette teppet har det blitt brukt hekle nål størrelse 4 og rutene tror eg var 10x7. er ikkje heilt sikker på cm av breid og lengde, men dette kan sjekkes vist noen ønsker å vite. :)

Ideen fikk eg med at eg likte mønster som var brukt og kunne tenke at det kunne kombinerest til eit teppe og ikkje bare brukes som kantstykke.

Eg begynte med først å lage ein og ein rekke men etter kvart kombinerte eg fleire rekker samme. Så teppet har 3 svake skjøte kanter.

Strikka Vogn teppe

Alle liker å høre at noen skla ha beby. Dette teppe blei laget til ein veninne som vente sin første beby.
Det er laget av multifarga mjukt klovne garn (Kjøpt i Australia)
Eg hadde noen reste nøster fra eit tidligare laga teppe som blei akkurat nokk til og lage eit vognteppe. Det er ribbestrikka på langs og grunnet litt feilberegning i lengda ein brett blei laga øverst og festa med ein kvit heklekant rundt heile teppe for å danne litt kontraster til det fraglesprakande teppe.

Husker eg rett er dette strikka med 7 pinne.


Til lille Haakon Patrick <3>

Strikka Hue


Her er noen tidliger arbeid som eg har gjort.
Detter er noen strikka huer som eg he laga til venner og meg selv. Har laget fleire huer men har ikkje bilder av dei og har blitt git bort.

Her har vi ei hue som har blitt strikka i twisted mønster der eg bruker to rette og to vrange og flytter den eit hakk for kvar ronde du strikker. Her har eg brukt pinne 5/7



Her har du ei hue eg strikka til meg selv, denne e strikka med 5/7 pinne og brukt perlemønster for og lage former av. Garnet er av multifarga garn og beregnet for 5 pinner i tjukelse.
Den laget eit ganske så artig tilfeldig mønster når eg strikka den som passet ganske så bra.



Denne blei laga til ei veninne og er strikka. Den e strikka med litt tjukkere garn og pinner. Denne er og strikka i perlemønster.


Trine Mor si hue
Alt garn brukt her er kjøpt i Australia.