Sunday, December 12, 2010

Så ble det lys.....

Det var ein gang for lenge siden at eg satt og kjedet meg.... og for å la tida dra dreiv eg og såg igjennom forskjellige blogger for å sjå ka folk lager og skaffe seg ideer til nye ting. 
Da eg putselig kom over ein blogg som hadde pynting av stearin lys, dette var intresangt... og for ein genial ide, tenk og bruke servietter til å pynte stearin lys. Tida gikk og tankene har ligget i bakhodet om dette og at eg skal prøve det. så kom eg til dagen da eg fann ut at eg skulle prøve, lys  og servietter var inkjøpt, men bloggen kunne eg ikkje finne.... eg har ein del blogger eg følger og trodde det var ein av dei eg hadde sett ideen på, men når eg ikkje husker når eg såg det eller kor eg såg det så blei innlegget vanskelig og finne... men eg husker da fremgangsmåten det skulle gjerest på for hjernen min er merkelig på den måten, husker det merkligeste ting. 

Men eg ville forsatt finne den bloggen eg fikk ideen fra for å referere til den, men den blei ikkje funnet. Mem på min søken fann eg ein anna blogg som har veldig fin beskrivelse av både fremgangsmåte og bruk av forskjellige teknikker, Heidis Kreative sider er ein blogg eg så absolute anbefaler og følge for den som er glad i handarbeid og da gjerne strikk. Ho har masse fint på lager og mange gode ideer, og da eg ikkje fikk ideen til å decorere lys fra Heidi, er eg veldig glad for å ha funnet denne bloggen. Så til du som orginalt ga meg ideen, ikkje bare fikk eg ein flott ide til gaver og andre ting men eg fikk og ein ny flott inspirasjonsblogg og følge. 

Her er mine resultater:

Her ser du noe som eg laget til gave for min mor... Det er bilder fra to forskjellige servietter i vintage stil. Her er det hatt på kremet stearinlys. men desse må passe litt på for dei er lett at det smelter vekk da dei ikkje er heilfarget. Her har vi ein 4 pk med små kubbelys som blei kjøpt på jernia for 49 kr det var ferdig innepakket så alt eg trengte var og smelte på bildene og pakke dei inn igjenn. Dei ulike bildene er tatt fra samme serviett som er samansatt av mange motiver, Dei to små lysa ovenfor er og hentet fra samme serviett og får 6 heile bilder fra ein serviett da det er overlapping av bilder. Her har du min 3 julemotiver, lysene her er store kubbelys som har blitt kjøpt på Ica Maxi, til kun 27,90 pr lys. Det er noe av det billigeste kubbelysene eg har funnet. her har eg da søtte dei opp ilag med to enkle røde lys fra Nille. Her er samlingen av lys som blei laget denn dagen. Det blei totalt laget 10 store der det er to av kvart lys, ein 4 pk og ein trip i kremfarget. Det er lett å lage og passer fint til ein veninne juleverkstad eller bare å ha liggende som veninne gaver og små hilsner. Da pyntet lys er dyre i butikken er dette og ein bra alternativ på ein skrumpen økonomi for å gi ein liten hilsen. 

3 comments:

  1. For noen flotte lys du har laget - du har en inspirerende blogg. Gøy at lysene fra -nille kan være med på å skape fine og dekorative presanger. Gi oss gjerne en lyd om du pynter noen av våre lys, så deler vi gjerne tipsene med våre lesere på bloggen vår!

    Vi håper du fortsetter med å dele kreativiteten din - vi ønsker deg en fin førjulstid.

    ReplyDelete
  2. Det hadde blitt pyntet fleire lys som ha vert nille lys ha det ikkje vert for at alle butikkene var utselde av lyse. har funnet ut at ikkje det beste med farga lys. så får vente til neste bytur før eg kan få tak i fleire.

    ReplyDelete